You are currently viewing Erik – Tonsillcancer och osteoradionekros

Erik – Tonsillcancer och osteoradionekros

Jag fick cancer 2010 när jag var 50 år. Det var HPV positiv cancer i vänster halsmandel och jag behandlades med strålbehandling, brachyterapi och cellgifter på Radiumhemmet vid Karolinska Sjukhuset.

Jag hade tur som upptäckte min cancer i tid. Hade jag inte fått ett litet sår på tungan som sved så fort jag åt något syrligt OCH hade jag inte haft en middag hemma där en av gästerna var specialisttandläkare som jag kunde fråga om en undersökning så hade cancern kunnat sprida sig hur långt som helst..

Se intervjun med Erik i Fråga Doktorn eller läs vidare här:

Lyssna på intervjun med Erik i Värvet
Artikel om Erik i tidningen Hem och Hyra

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Anna

    Men å vad jag känner igen mig! Har lambå, där de tyvärr inte satte in ben istället för kindbenet, vilket har gjort att ögat har sjunkit ner. Trots det upplever jag samma sak som Erik när det gäller Försäkringskassan. Men undrar hur de är funtade på det stället. Men även jag har helt fantastiska läkare.

    1. mimmi2767

      Ja tyvärr är det många som får problem med FK när de blir sjuka och som egenföretagare är det ännu svårare med FK tyvärr. Under det tidigare mun&halscancerprojektet så hjälpte vi många patienter med att skriva överklagande till FK.

Lämna ett svar