You are currently viewing Sofia – Immunterapi

Sofia – Immunterapi

Idag är det dags att starta ny behandling. Immunterapi. Det visade sig att cellgifterna jag fick inte var så effektiva som vi hade hoppats. Även om några metastaser i min kropp har minskat tack vare cellgifterna så har en del ökat, bland annat i levern. Det känns så jävla surt.

Det har varit en väldigt tuff vecka efter dom tråkiga beskeden, vilket är en anledning till att jag inte har uppdaterat någonting här. Men nu är det nya tag med ny behandling, jag är redo.

Det är läskigt att gå och vänta på besked hela tiden, och det är ännu läskigare att starta en ny behandling. Även om jag är så otroligt tacksam över att få möjligheten att göra det. Vad kommer de nya biverkningarna bli? Hur kommer jag må? Kommer jag kunna sköta vardagen? Kommer behandlingen fungera? Det finns alltid så många frågor men nästan aldrig några svar.

Immunterapin jag ska få heter Pembrolizumab, och den får jag som vanligt på Västerås sjukhus. Det är fortfarande relativt nytt med immunterapi även om det börjar bli mer etablerat. Forskningen för all cancerbehandling tar tid och det är så otroligt viktigt att den genomförs. Det är skillnaden mellan liv och död. För ovanliga cancertyper, så som min egen, behövs varje liten studie extra mycket. Utan forskning och evidens kan inte läkarna hjälpa oss, hur mycket dom än vill.

För min del börjar vi komma in på väldigt experimentella behandlingar, och ingen kan ge mig speciellt mycket hopp om att det kommer fungera. Men jag har inte gett upp, och jag kommer inte göra det heller. Jag litar på forskningen och tar ett steg i taget. 

Med hjälp av sjukhus personalen, min egen mentala inställning, bra kost, och träning vet jag att jag kan ta mig långt trots sjukdomen. Bortsett från cancern är jag fortfarande ung och frisk. Det hjälper mig klara av alla tuffa behandlingar.

En dag i taget som alltid. Så mycket tacksamhet för livet, och att jag får må så pass bra som jag gör.

Detta inlägg har en kommentar

  1. Maria Garpebo

    Sänder en önskan om en fin morgondag och att medicinerna ska hjälpa dig😻

Lämna ett svar