You are currently viewing Sofia – behandling & röntgen

Sofia – behandling & röntgen

Imorgon är det dags för datortomografi i Köping. Jag gjorde en magnetröntgen där i måndags och jag brukar alltid få göra båda dessa röntgenmetoder inför varje ny läkar ”koll”. Det dröjer ca 1 vecka innan jag får resultatet och då ska jag träffa min onkolog i Västerås.

För tillfället går jag på nya cellgifter i hopp om att det ska minska mina metastaser och göra cancern inaktiv. Dom här cellgifterna består av ett dropp som jag får på sjukhuset I Västerås (det tar ca 1h) var tredje vecka, samt tabletter som jag tar hemma varje morgon och kväll i två veckor. Nu har jag fått 2 ”kurer” av dessa och det börjar närma sig en utvärdering. Funkar det eller funkar det inte.

Det är jobbigt att leva i såna här intervaller. 1 vecka går, sen nya prover. En till vecka går, ny röntgen, nytt läkarbesök, ny behandling, osv. Ingen paus. Ibland kan jag lyckas ”glömma bort” sjukdomen någon timme och bara må bra i livet, men det varar oftast inte länge. Nu menar jag inte att jag går runt och mår dåligt, är ledsen och tänker på cancer hela tiden, för det stämmer verkligen inte. Jag mår bra. Jag är faktiskt ganska förskonad från biverkningar och symptom just nu (bortsett från tröttheten, håravfall, och känslig hy). Men sjukdomen har blivit en del av mitt liv och finns alltid där i bakgrunden.

Jag är tacksam över att få må så bra som jag gör. Jag kan träna, promenera, och typ leva ”som vanligt”. Mina läkare är förvånade över att jag mår såhär bra i min situation, och det gillar jag. Jag hoppas på att fortsätta krossa statistiken, och jag vet att det går. Även om ingen inom den medicinska världen vill ge mig speciellt mycket hopp om framtiden.

Frisk eller inte, ingen av oss vet vad som händer imorgon. Har vi 30 år kvar i livet eller 1 vecka? Här och nu är det som spelar roll.

/Sofia

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Reinhard Steiner

  Du är rakt igenom helt underbar
  Älskar dig ❤️❤️❤️
  Finns för dig/er när som

 2. Eva Åkerblom

  Många pratar om att leva här o nu! Du får verkligen göra det ❤ Tänker på dig Sofia 🥰❤

 3. Lasse Wahlberg

  Du är otrolig, visste jag inte om det du går igenom skulle jag aldrig märka att du var sjuk. Du är som vanligt en go och glad tjej fast nu gift och har en lika go och glad man😉

 4. Lisen

  Fina Du! Tänker ofta på Dig Sofia, blir varm i hjärtat när jag ser Din positivitet! Fortsätt så. Grattis till giftermålet.. Va Häärligt!! Stor Kram till dig från mig❤

Lämna ett svar